La crítica de premsa: Ràdio Molins de Rei

L’espectador queda atrapat des del principi en una pel·lícula on sorprèn l’esgarrifosa sinceritat dels seus personatges



141 dies’ és una pel·lícula viva, fresca, amb molta força i que sorprèn l’esgarrifosa sinceritat dels seus personatges. Són persones de carn i ossos que van decidir formar un partit polític per, en principi, traslladar les idees d’una part de la ciutadania. L’espectador queda atrapat des del principi amb un guió que evoluciona, muta i converteix bons en dolents, dolents en no tan dolents i secundaris en protagonistes.

No és en absolut una pel·lícula propagandística de cap partit polític.141 dies’ és la primera pel·lícula docu-reality que ens mostra, sense cap censura, un partit polític per dins. De fet va encara més enllà i podem veure la creació d’un partit polític des de zero: els inicis, les reunions, les primàries, la campanya electoral, etc. No és en absolut una pel·lícula propagandística de cap partit polític tot i que, en aquest cas, se centri en Solidaritat Catalana. El seus autors són l’Albert Fuguet i la Susana Crestelo.

Excel·lent realització. Hi ha una cosa que és admirable d’aquesta pel·lícula i és que, de vegades, sembla impossible que algú sigui capaç de gravar seqüències amb aquesta habilitat d’improvisació i que, a més a més, sigui capaç de fer que quedin tan bé a nivell de realització: des d’on se situa la càmera, fins els moviments de càmera, etc. És molt difícil improvisar això. Hi ha una frase del documental després de la seqüència de les primàries que és demolidora... i van aconseguir enregistrar-la!  

Els oients també podeu ser uns privilegiats i veure aquesta pel·lícula. Ja ho sabeu: al web de FILMIN, per només 2,95 euros, podreu veure la pel·lícula tantes vegades com vulgueu durant 72 hores i contribuireu, una mica, a la permanència del cinema, del periodisme i del reporterisme independent com el de l’Albert Fuguet i la Susana Crestelo.

Opinió que van emetre a Ràdio Molins de Rei (19/10/2012) en una entrevista amb nosaltres. Escolta l’entrevista sencera aquí:




                       



Continguts relacionats:

‘141 dies’: Una pel·lícula sorprenent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada