La crítica d'Àlex Gorina a La Finestra Indiscreta de Catalunya Ràdio

‘141 dies’: Una pel·lícula sorprenent


141 DIES és una pel·lícula sorprenent. Això és cinema, cinema viu. Una pel·lícula híper ben realitzada, molt ben muntada, molt brillant d’aspecte.

141 DIES permet entrar allà on cap partit polític deixa entrar. Amb aquesta pel·lícula es pot veure com funciona l’organització d’un partit i com funcionen les relacions humanes entre els seus membres. Acabes veient les seves febleses, els seus defectes i la part humana de la seva gent.

La filmació té una gran qualitat, és com si estigués assajada. La pel·lícula està tan ben feta i tan ben explicada que pots arribar a tenir la sensació que s’ha pogut assajar. Però de cop i volta comencen a filtrar-se detalls que et fan adonar que això no ha estat controlat en absolut pels polítics que protagonitzen la pel·lícula. I al final podria arribar a ser, fins i tot, un pèl demolidora.

Una cosa molt maca és que t’acabes adonant que no és una pel·lícula sobre la ideologia d’un partit, no és tant sobre política, sinó sobre professionals. Professionals de la política o sobre idealistes de la política que s’uneixen i es reuneixen per un projecte comú.

La Susana i jo amb l'Àlex Gorina després de l'entrevista al
seu programa: tot un referent de la crítica de cinema al
nostre país. No podíem estar més contents després de la
crítica que ha fet de ''141 dies'! Un honor enorme :-D
Però hi ha un moment que t’adones que ni el Joan Laporta ni l’Alfons López Tena ni l’Uriel Bertan són els protagonistes, sinó que hi ha un personatge que es diu Àlex Fenoll que és un dels col·laboradors i que acaba prenent un protagonisme i un punt de vista molt interessant. Aquest personatge és un dissident, és una persona decebuda. És una persona que té molt de poder al començament de la pel·lícula i acaba el film sent un derrotat. Aporta una perspectiva en què el secundari acaba sent, gairebé, l’heroi de la història.

Estic feliç que existeixi 141DIES, estic feliç que puguem parlar d’ella a través de FILMIN i dels nous sistemes de veure coses.

Opinió que va emetre Àlex Gorina, crític de cinema, al programa de Catalunya Ràdio La Finestra Indiscreta (14/09/2012) en una entrevista amb nosaltres. Escolta l’entrevista sencera aquí: 








                        



Continguts relacionats:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada