La crítica del públic: Romà Català



Romà Català. Realitzador audiovisual
TWITTER: @RomaCatala
LINKEDIN: Romà Català
‘141 dies’ sorprèn pel contingut agosarat. El contingut d’aquesta pel·lícula docu-reality va molt més enllà del cas SI i es converteix en una recerca dels mecanismes d’accés al poder dins d’un sistema en què queda clar que el poble participa ‘fins a on li deixen’.

‘141 dies’ sorprèn per la seva estructura i realització. Perquè converteix un tema ‘informatiu’ en una ‘road movie’, un viatge d’anada i tornada fins als primers graons de l’escala del poder, fins allà a on els idealistes poden arribar i d’on no poden passar.

‘141 dies’ sorprèn perquè la càmera arriba fins a situacions inèdites, quasi íntimes. Sorprèn per la singular visió i claredat expositiva de la supervivència de la nació catalana, que emmarca l’evolució del documental.

I a ‘141 dies’ sobretot sorprèn el salt sense xarxa que dos inquiets creadors, com la Susana i l’Albert, emprenen en decidir autofinançar-se un projecte en el que creuen, fora dels ‘canals habituals’. Fins i tot reparteixen crispetes! Malauradament, el què no sorprèn és que no tingui cabuda en els mitjans de comunicació més importants del país, restringits als grans tòtems mediàtics. El missatge és perillós pels que ‘remenen les cireres’. Democràcia sí, però respectant les regles del sistema: posa’t a la cua i fes mèrits, quan arribis ja no sabràs qui ets ni perquè hi ets. O sabràs que hi ets per viure’n. I per servir... a què? a qui?






                        


Continguts relacionats:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada